Saimaa melojan silmin

”Sisämaan luonto on yksitoikkoinen, se täytyy myöntää, yksitoikkoinen matkailijalle, joka tahtoo pikajunan vauhdilla kiiruhtaa nähtävästä paikasta toiseen. Näköalat eivät vaikuta valtaavasti, ei ole suurenmoisia, voimakkaita kuvia, joista hurmaannuttaisiin, taulu on toisensa kaltainen; varjostukset ja vivahdukset saattavat vaihdella, mutta pääluonne on sama. Nopealla höyrylaivamatkalla näitä järviä pitkin ei myöskään opi tuntemaan näitä seutuja, siihen täytyy panna runsaammin aikaa. Silloin vasta taulut tulevat eläviksi, tunkeutuvat katsojan koko olemukseen ja yhtyvät kokonaisiksi; silloin yksitoikkoisuus haihtuu, kuvan yhtäläisyys jää huomaamatta, sillä eipä silloin enää etsitä silmin katseltavia tauluja, vaan ympäristöä tai kehystä niille niille tunteille ja ajatuksille, joita häiriötön, puhdas, tyyni luonto herättää. ” (toht. August Ramsay. Kesämatkoilla kanootissa 1891)

VUOKRAAMME

Laadukkaita, miellyttävän melontakokemuksen tarjoavia ja pidemmillekin retkille sopivia kajakkeja, kanootteja ja muita retkeilyvälineitä. Tarjolla on myös Feel Free kalastuskajakkeja leppoisaan melontaan ja kalaretkelle vaikka lapsen kanssa. Varaamalla välineet hyvissä ajoin, varmistat sinulle sopivat varusteet kiivaimpana melontakautenakin!

Varustevuokrahinnat

MELONTAKURSSIT

Kesällä 2017 järjestämme kaksi melonnan peruskurssia viikonloppukursseina. Ajankohdat ovat 17.6 – 18.6 ja 5.8 – 6.8. Lauantaina klo 10 – 17  ja sunnuntaina 9-14. Kummallekin kurssille otamme enintään kuusi osallistujaa, joten paikka kannattaa varata ajoissa. Kurssi vastaa Suomen melonta- ja soutuliiton sisältösuosituksia. Kurssiesite

KESÄN 2017 OPASTETUT RETKET

Heinäkuussa lauantaiaamuisin Early Birds aamumelonnat Sahanlahdessa. Saimaan suviaamut ovat kesän hienoimpia hetkiä. Ole aikainen lintu ja lähde kanssamme nauttimaan kesäaamun tunnelmasta meloen. Lähdemme melomaan Sahanlahden rannasta klo 7. Melomme kaikille sopivaan tahtiin hiljaa olosta nauttien. Voi valita kulkupeliksi kanootin tai kajakin. Melontaretken jälkeen pääset nauttimaan Sahanlahden saunasta ja aamupalasta. Edellyttää melonnan alkeiden hallintaa. Melonnan kesto n. 2h. Hinta 85€/hlö (sis. opastuksen, varusteet, aamupalan ja saunan). Pelkkä melonta 60€/hlö. Osallistujien tulee varautua säänmukaisella ja liikuntaa sopivalla vaatetuksella. Oma juomapullo mukaan! Huom. Ilmainen kuljetus Niinisaaresta (lähtö 6:15) tai Puumalan kirkonkylältä (lähtö 6:30). Sitovat ilmoittautumiset edellisenä päivänä klo 18 mennessä Sannalle tekstiviestillä
numeroon 050 548 7653.

Heinäkuussa sunnuntaiaamun melontaretket Niinisaaressa. Ole aikainen lintu ja lähde kanssamme nauttimaan kesäaamun tunnelmasta meloen. Sunnuntaiaamuina lähdemme melomaan Hanhiniityn rannasta klo 7.
Melomme kaikille sopivaan tahtiin hiljaa olosta nauttien. Voit valita kulkupeliksi kanootin tai kajakin. Edellyttää melonnan alkeiden hallintaa. Kesto n. 2h. Hinta 60€/hlö. (Sis. opastuksen ja varusteet). Osallistujien tulee varautua säänmukaisella ja liikuntaa sopivalla vaatetuksella. Oma juomapullo mukaan! Sitovat ilmoittautumiset edellisenä päivänä klo 18 mennessä Sannalle tekstiviestillä numeroon 050 548 7653.

la 15.7.2017 Saaristolaipäivän aamumelonta. Lähtö Hanhiniityn melontarannasta klo 7. Kesto 2 h. Lähde nauttimaan aamun hiljaisuudesta yhteiselle melontaretkelle. Melomme rauhallista tahtia hiljaisuuden vallitessa ja luonnon ääniä kuunnellen. Aiempi melontakokemus ei ole välttämätöntä. Saaristolaispäivän erikoishinta 25€/hlö. (sis.opastuksen ja melontavarusteet). Osallistujien tulee varautua säänmukaisella ja liikuntaan sopivalla vaatetuksella. Myös oma juomapullo on hyvä ottaa mukaan. Ilmoittautumiset: sanna@hanhiniitty/050 5487653 pe 14.7 mennessä

OMATOIMISET RETKET

Puumalan seutu kuuluu Saimaan hienoimpiin melonta-alueisiin. Autamme sinua tarvittaessa reitti- ja retkisuunnittelussa sekä kaluston kuljetuksessa. Vuokraamme melojille myös pientä saunamökkiä oman saaren rauhassa, joka sijaitsee noin 10 km päässä Niinisaaresta. Lue lisää: Jänissaari

OPASTETUT RETKET TILAUKSESTA

Melonnan lyhyt oppimäärä: Tutustu ohjaajan avulla melonnan saloihin. Kahden tunnin aikana käymme läpi turvallisen melonnan perusteet ja melontatekniikan alkeet joko kajakki- tai avokanoottimelontaan. Kesto 2 h. Hinta 100€ + 20€ /hlö. (sis. opetuksen ja melontavarusteet). Osallistujien tulee varautua säänmukaisella ja liikuntaan sopivalla vaatetuksella.

Kesäyön melonta: Lähde kannassamme melomaan lähisaaristoomme kesäyön hämyssä. Aiempi melontakokemus ei ole välttämätöntä. Lähdöt tilauksesta. Kesto: noin 4 tuntia. Hinta: 60€ /hlö (sis. opastus, melontavarusteet). Minimiveloitus 240€. Osallistujien tulee varautua säänmukaisella ja liikuntaan sopivalla vaatetuksella.

Perheretki: Lähdetään kokeilemaan melontaa koko perheen voimin. Aiempi melontakokemus ei ole välttämätöntä. Opetellaan melonnan alkeita tarpeen mukaan ja tehdään pieni retki suojaisilla lähivesillä. Retken aikana pidetään pieni rantautumistauko ja saadaan uusia voimia retkieväistä. Kesto n. 3 tuntia. Hinta 60€/aikuinen ja 40€/lapsi. (sis. opastus, melontavarusteet ja taukoeväät). Minimiveloitus 200 €. Osallistujien tulee varautua säänmukaisella ja liikuntaan sopivalla vaatetuksella.

Ajankohtaista, melonta ja retkeily

 • Melontaretket

  La 17.6.2017 Rakastu kesäyöhön. Suomi 100 Luonnon Päivät -tapahtuma. Kesäyön melontaretki lähisaaristossamme. Aiempi melontakokemus ei ole välttämätöntä. Lähtö klo 20:00 Hanhiniityn melontarannasta. Kesto n. 4 h. Hinta 60€ (sis. opastuksen ja melontavarusteet). Osallistujien tulee varautua säänmukaiselle ja liikuntaan sopivalla vaatetuksella ja omilla eväillä. Ilmoittautumiset: sanna@hanhiniitty / 050 5487653 pe 16.6 mennessä.

  Early Birds melontaretket Sahanlahdessa heinäkuussa lauantaiaamuisin. Early Birds melontaretket.

  Sunnuntaiaamun melontaretket Niinissaaressa heinäkuussa. Niinisaaren aamumelonnat.

   

 • Melontakurssit

  Tule hankkimaan turvallinen alku melontaharrastukseen. Järjestämme kesällä 2017 kaksi melonnan peruskurssia. Kurssiesite. Tervetuloa melomaan!