Saimaa Canoeing

Hanhiniittymme sijaitsee Puumalassa Saimaan saaristossa monipuolisten melontamahdollisuuksien ympäröimänä Savonlinnaan, Mikkeliin ja Lappeenrantaa vievien vesireittien risteymässä. Saimaa Canoing melontapalveluistamme löydät erilaisia vaihtoehtoja liikkua meloen lähisaaristossamme tai lähteä pidemmälle seikkailuille eri puolille Saimaata. Omatoimimelojille vuokraamme kajakkeja, kanootteja ja muita retkeilyvälineitä ja autamme reittisuunnittelussa. Opastetuilla retkillä pääset turvallisesti liikkelle ilman huolta reiteistä vain melontaan ja ympäröivän luonnon tarkkailuun keskittyen. Melontakurssit antavat turvallisen alun hyvälle harrastukselle. Tervetuloa melomaan tai ainakin suunnittelemaan tulevan kesän retkiä!

Talvisin Saimaan jäädyttyä vuokraamme lumikenkiä ja talviretkeilyyn sopivia varusteita tai lähdemme kanssanne talviretkelle.

– sepän akka, eräopas ja melontaohjaaja Sanna –

VUOKRAAMME

Vuokraamme miellyttävän melontakokemuksen tarjoavia ja pidemmillekin retkille sopivia yksikkö- ja kaksikkokajakkeja sekä avokanoottoja. Tarjolla on myös Feel Free päälläistuttavia (sit-on-top) kalastuskajakkeja leppoisaan melontaan ja kalaretkelle vaikka lapsen kanssa. Varaamalla välineet hyvissä ajoin, varmistat sinulle sopivat varusteet kiivaimpana melontakautenakin!

Varustevuokrahinnat

MELONTAKURSSIT

Kesällä 2018 järjestetään kolme peruskurssia viikonloppukursseina. 
15.6 – 16.6.2018
27.7 – 28.7.2018
17.8 – 18.8.2018

perjantaina klo 16 – 20 lauantaina klo 9 – 13
Kurssi vastaa Suomen melonta- ja soutuliiton sisältösuosituksia. Lue kurssista lisää…

Voit myös itse kasata kaveriporukan niin räätälöimme teille oman kurssin sopivaan ajankohtaan!

Melonnan lyhyt oppimäärä: Tutustu oman oppaan avulla melonnan saloihin. Kahden tunnin aikana käymme läpi turvallisen melonnan perusteet ja melontatekniikan alkeet joko kajakki- tai avokanoottimelontaan. Kesto 2 h. Hinta 100€ + 20€ /hlö. (sis. opetuksen ja melontavarusteet). Osallistujien tulee varautua säänmukaisella ja liikuntaan sopivalla vaatetuksella.

Oma opas: Varaa oma henkilökohtainen melontaohjaus tai opastus tunniksi, pariksi tai vaikka koko päiväksi. Oma opas 50€/h 

OMATOIMISET RETKET

Puumalan seutu kuuluu Saimaan hienoimpiin melonta-alueisiin. Autamme sinua tarvittaessa reitti- ja retkisuunnittelussa sekä kaluston kuljetuksessa. Vuokraamme melojille myös pientä saunamökkiä oman saaren rauhassa, joka sijaitsee noin 10 km päässä Niinisaaresta. Lue lisää…

OPASTETUT RETKET TILAUKSESTA

Kesäyön melonta: Lähde kannassamme melomaan lähisaaristoomme kesäyön hämyssä. Aiempi melontakokemus ei ole välttämätöntä. Lähdöt tilauksesta. Kesto: noin 4 tuntia. Hinta: 85€ /hlö (sis. opastus, melontavarusteet, iltakahvit/tee + eväsleipä). Minimiveloitus 255€. Osallistujien tulee varautua säänmukaisella ja liikuntaan sopivalla vaatetuksella.

Perheretki: Lähdetään kokeilemaan melontaa koko perheen voimin. Aiempi melontakokemus ei ole välttämätöntä. Opetellaan melonnan alkeita tarpeen mukaan ja tehdään pieni retki suojaisilla lähivesillä. Retken aikana pidetään pieni rantautumistauko ja saadaan uusia voimia retkieväistä. Kesto n. 3 tuntia. Hinta 80€/aikuinen ja 40€/lapsi (4 – 12v.). (sis. opastus, melontavarusteet ja taukoeväät). Minimiveloitus 240 €. Osallistujien tulee varautua säänmukaisella ja liikuntaan sopivalla vaatetuksella.

Tutustu muihin opastettuihin retkiimme

SAIMAA MELOJAN SILMIN

”Sisämaan luonto on yksitoikkoinen, se täytyy myöntää, yksitoikkoinen matkailijalle, joka tahtoo pikajunan vauhdilla kiiruhtaa nähtävästä paikasta toiseen. Näköalat eivät vaikuta valtaavasti, ei ole suurenmoisia, voimakkaita kuvia, joista hurmaannuttaisiin, taulu on toisensa kaltainen; varjostukset ja vivahdukset saattavat vaihdella, mutta pääluonne on sama. Nopealla höyrylaivamatkalla näitä järviä pitkin ei myöskään opi tuntemaan näitä seutuja, siihen täytyy panna runsaammin aikaa. Silloin vasta taulut tulevat eläviksi, tunkeutuvat katsojan koko olemukseen ja yhtyvät kokonaisiksi; silloin yksitoikkoisuus haihtuu, kuvan yhtäläisyys jää huomaamatta, sillä eipä silloin enää etsitä silmin katseltavia tauluja, vaan ympäristöä tai kehystä niille niille tunteille ja ajatuksille, joita häiriötön, puhdas, tyyni luonto herättää. ” (toht. August Ramsay. Kesämatkoilla kanootissa 1891)

Ajankohtaista, melonta ja retkeily

 • Melontakurssit

  Tule hankkimaan turvallinen alku melontaharrastukseen. Järjestämme kesällä 2018 kolme melonnan peruskurssia. Lisätietoa kurssista. Tervetuloa melomaan!

 • Melontaretket

  Lähde kanssamme melontaretkelle! Ohjatuilla retkillämme ammattioppaamme huolehtivat turvallisuudesta ja sinä voit keskittyä nauttimaan melonnasta ja ympäröivästä luonnosta.

  Tarjolla on eritasoisia ja -pituisia melontaretkiä. Lyhyille retkille voit osallistua ilman aikaisempaa melontakokemusta, mutta pidemmille melontaretkille suosittelemme melonnan alkeiskurssin suorittamista tai aikaisempaa melontakokemusta. Järjestämme melontaretkiä myös ryhmille. 

  Tutustu retkiimme: 
  Kesäyön melonta Saimaalla
  Museotilan melontaretki
  Perhemelonta
  Melontaretki Rokansaareen